​La scurt timp după ce Ludovic Orban a fost desemnat premier, de la Chișinău, vicepremierul Andrei Năstase i-a cerut să nu-i uite pe românii de peste Prut.

Andrei Nastase și Ludovic OrbanFoto: PNL

„Vă rugăm să nu uitați niciodată de cei mai loiali și mai buni prieteni pe care-i aveți în stânga Prutului. Dorința noastră de a dezvolta proiecte comune cu administrații de succes din România este esențială și constantă și va fi potențată de faptele noastre concrete care vor putea fi măsurate imediat după finalizarea alegerilor locale din Republica Moldova”, se arată în mesajul transmis de Năstase.

Vicepremierul moldovean a adăugat că o victorie a lui Klaus Iohannis și cu un guvern PNL se vor găsi soluțiile „care pot apropia și mai mult Republica Moldova de spațiul economic, social, cultural, istoric și național căreia aparține de drept, de România și de Uniunea Europeană”.

Liderul PNL, Ludovic Orban, este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea noului Guvern, după moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Viorica Dăncilă. Șeful statului a afirmat că „noul guvern trebuie instalat urgent” în condițiile în care fiecare zi în plus cu Cabinetul Dăncilă „este o zi pierdută pentru România”.