​Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, marți, că social-democrații nu vor participa la votul de învestitură a noului Guvern, lăsând pe seama opoziției asigurarea cvorumului de prezență.

Viorica Dancila Foto: Captura video

„În calitate de președinte al PSD, după discuția cu liderii partidului, am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de învestitură a noului Guvern”, a declarat Dăncilă.

Dăncilă a comentat că propunerea de premier „este chiar unul dintre cei mai vocali oameni care au anunțat măsurile de austeritate”. „Partidele care au votat moțiunea de cenzură au toată răspunderea privind formarea noului executiv, iar dacă nu își asumă repede această răspundere, înseamnă că și-au bătut joc de români. PSD nu va vota guvernul lui Iohannis”, a mai spus ea.

Liderul PNL, Ludovic Orban, este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea noului Guvern, după moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Viorica Dăncilă. Șeful statului a afirmat că „noul guvern trebuie instalat urgent” în condițiile în care fiecare zi în plus cu Cabinetul Dăncilă „este o zi pierdută pentru România”.