​Desemnat premier de președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a anunțat că printre prioritățile noului Guvern sunt refacerea echilibrelor macroeconomice, respectarea rigorilor statului de drept și readucerea instituțiilor statului în slujba cetățeanului.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Prioritățile noului guvern sunt refacerea echilibrelor macro, corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri, restructurarea amplă a aparatului guvernamental, readucerea competenței și profesionalismului, digitalizarea administrației, acordarea unei atenții serioase pentru toate obiectivele de investiții, consolidarea parcursului european, a poziției României la nivelul UE, respectarea tuturor rigorilor în ce privește statul de drept, a drepturilor și libertăților cetățenilor, readucerea instituțiilor statului în slujba cetățeanului și nu a politrucilor”, a spus Ludovic Orban, imediat după desemnarea ca premier.

„Am încredere în toți partenerii care au fost alături de noi în atingerea obiectivului major de a pune punct guvernării PSD și sunt convins că vom găsi discernământ în toate discuțiile pe care le vom purta ulterior. Orice zi în întârziere a învestirii acestui guvern înseamnă menținerea PSD la putere”, a mai spus Orban.

Liderul PNL, Ludovic Orban, este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea noului Guvern, după moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Viorica Dăncilă. Șeful statului a afirmat că „noul guvern trebuie instalat urgent” în condițiile în care fiecare zi în plus cu Cabinetul Dăncilă „este o zi pierdută pentru România”.