Deputatul Stelian Ion, cel care a cerut intrarea USR la guvernare, a declarat marți că „marea majoritate” a colegilor săi consideră că această idee „nu e bună” deoarece nu există o majoritate solidă care să susțină viitorul Guvern.

Stelian IonFoto: Camera Deputatilor

„Este o chestiune care a fost supusă dezbaterii. Marea majoritate a colegilor a considerat că nu e bună ideea de a intra acum la guvernare”, a declarat acesta, argumentând că „în guvern nu poți face niciun fel de reformă câtă vreme PSD îți blochează orice inițiativă” în Parlament.

Pentru o majoritate funcțională „trebuie să-i convingi pe cei din ALDE, Pro România” și este „absolut imposibil să lucrezi așa”, a continuat Stelian Ion.

În aceste condiții, „s-a considerat că varianta alegerilor anticipate e cea mai potrivită și până a urmă e corect să fie așa” în condițiile în care „și președintele a spus că este cea mai bună variantă”.

Astfel, viitorul guvern va trebui „să-și asume organizarea alegerilor anticipate”, cu un „mandat foarte limitat” în care să adopte „câteva măsuri punctuale foarte urgente pentru România”. Printre acestea: alegerea primarilor în două tururi, fie prin adoptarea unei legi care se află în prezent în circuitul parlamentar, fie prin asumarea răspunderii de către viitorul Guvern, a mai spus el.

Deputatul USR Stelian Ion a cerut, într-un mesaj pe grupul intern, ca partidul să intre la guvernare și să ceară ministerele Justiției și Mediului. Stelian Ion a arătat în mesajul în care cere intrarea USR la guvernare că, dacă partidul nu va lua această decizie, în următoarea perioadă se va vorbi doar despre PNL și Klaus Iohannis, care vor fi percepuți ca responsabili și maturi politic, în vreme ce useriștii vor fi considerați doar „lași și guralivi”.

Deputatul susținea că partidul greșește dacă rămâne pe margine. „Putem alege să luptăm în continuare, să fim în centrul acțiunilor de luptă anti PSD, dar de data aceasta cu muniție chiar din Guvern, sau putem alege să fim spectatori la piesa în care alții salvează sau încearcă să salveze justiția/democrația. Părerea mea este că greșim dacă stăm pe margine. Nu putem lăsa PNL-ul de capul său. Trebuie să fim acolo. Ăsta a fost votul din 26 mai! Lumea ne vrea acolo”, a scris Stelian Ion în mesajul său.