Deputatul USR Cristian Seidler a declarat, luni, că un scenariu vehiculat în partid, pentru a ajunge la alegeri anticipate, ar fi un vot împotriva Guvernului Orban, însă este doar opțiune de lucru, una tehnică, nu neapărat politică, potrivit Mediafax.

Cristian SeidlerFoto: cdep.ro

„E o dezbatere și asta cred că e o chestiune nouă în peisajul politic românesc, ca multe alte noutăți pe care USR le-a adus, aceea că avem dezbateri. Chiar și când avem certitudini, o întoarcem pe toate părțile, analizăm pe toate părțile. E un partid viu în care fiecare membru poate să pună orice părere în dezbatere. E o dezbatere, nu e o decizie luată nici într-un sens, nici în celălalt”, a afirmat Cristian Seidler, luni seara, la Digi 24, referitor la posibila intrare la guvernare a USR.

Întrebat de ce nu a fost luată decizia până acum privind intrarea la guvernare, Cristian Seidler a răspuns: „Pentru că până acum nu am avut un guvern Dăncilă demis. Aceste idei au circulat întotdeauna prin USR, și de o parte și de alta, fie minoritare, fie majoritar, dar nu am fost în situația de a avea o întâlnire la Cotroceni sau de a lua o decizie înainte de aceasta. Ideea susținerii alegerilor anticipate. Suntem cu toții aliniați pe această idee”.

Chestionat dacă USR ar vota împotriva Cabinetului Orban în Parlament, în contextul logicii USR de a fi organizate alegeri anticipate, deputatul USR a precizat că este o opțiune de lucru, însă nu este încă o decizie luată în acest sens în partid.

„Există și acest scenariu, dar nu este unicul. Eu vă spun că modalitatea tehnică pe lege de a ajunge la alegeri anticipate, sunt mai multe variante. Una dintre ele este să facem un prim pas prin a avea un prim nominalizat la funcția de premier refuzat de către Parlament. Nu, este o opțiune de lucru. E o opțiune care se poate citi din textul legii. Nu spun că aceasta va fi opțiunea politică a USR. Spun că este o opțiune tehnică, nu neapărat una politică”, a conchis Seidler.

Stelian Ion arată în mesajul în care cere intrarea USR la guvernare că, dacă partidul nu va lua această decizie, în următoarea perioadă se va vorbi doar despre PNL și Klaus Iohannis, care vor fi percepuți ca responsabili și maturi politic, în vreme ce useriștii vor fi considerați doar „lași și guralivi”.

Deputatul consideră că partidul greșește dacă rămâne pe margine. „Putem alege să luptăm în continuare, să fim în centrul acțiunilor de luptă anti PSD, dar de data aceasta cu muniție chiar din Guvern, sau putem alege să fim spectatori la piesa în care alții salvează sau încearcă să salveze justiția/democrația. Părerea mea este că greșim dacă stăm pe margine. Nu putem lăsa PNL-ul de capul său. Trebuie să fim acolo. Ăsta a fost votul din 26 mai! Lumea ne vrea acolo”, a scris Stelian Ion în mesajul său, obținut de HotNews.ro.