Liderul deputaților PSD Alfred Simonis a fost numit președinte interimar al organizației de Tineret a PSD, într-o întâlnire de Comitet a liderilor social-democrați, luni, la sediul partidului din Kiseleff, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Alfred SimonisFoto: cdep.ro

Un Congres al partidului va avea loc în maximum trei luni, au precizat sursele citate.

La întâlnirea de luni seara din Kiseleff a Comitetului Executiv al Tineretului PSD au mai participat Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, Marcel Ciolacu, Alfred Simonis și Gabriela Firea.

Deputatul Gabriel Petrea conducea organizația Tineretului Social-Democrat (TSD), însă acesta a fost exclus din partid, după ce a votat la moțiunea de cenzură.

Petrea activează acum în grupul deputaților Pro Europa. El a declarat luni, pentru Mediafax, că probabil se va înscrie în Pro România pentru a rămâne într-o zonă politică de stânga.

Coordonatorii campaniei electorale pentru prezidențiale vor fi Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Niculae Bădălău și Dumitru Buzatu, potrivit unei decizii a CEx al PSD de vineri seară. Anterior, secretarul general al PSD Mihai Fifor era șeful campaniei electorale.

Unii social-democrați au propus și suspendarea lui Mihai Fifor din funcția de secretar general al PSD, însă Viorica Dăncilă s-a opus. Propunerea nu a fost supusă la vot, au precizat surse politice pentru Mediafax.