După acuzațiile PSD că liberalii nu vor mai da bani pentru comunitățile locale, Ludovic Orban îi liniștește pe primari, susținând că vor primi în continuare bani printr-un program de investiții de tipul PNDL. ​

HotNews.roFoto: Hotnews

„Comunițățile locale care nu au resurse să se dezvolte au nevoie de susținerea în cadrul unui program de investiții susținut de stat. Acest program de investiții, întotdeauna a existat. (...) PNL a susținut, susține și va susține astfel de program de investiții, nu numai că vom finaliza acest PNDL 2, după vom continua astfel de program de investiții”, a declarat luni, Ludovic Orban.

Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, că dorește ca noul Guvern să nu „refuze dreptul comunităților locale la dezvoltare”, oprind PNDL, care este o măsură benefică implementată de PSD care ar trebui continuată.

„Am urmărit dezvoltarea armonioasă a fiecărei regiuni și am alocat fonduri pentru investiții în toate comunitățile locale. În prezent, nu există nicio localitate din România care să nu fi beneficiat de investiții prin PNDL1 și PNDL2. Îmi doresc ca aceste investiții să nu se oprească, pentru că oamenii au nevoie de ele. Îmi doresc ca următorul Guvern să nu refuze dreptul comunităților locale la dezvoltare”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de vineri a Guvernului.