Cinci parlamentari ALDE lipsesc din plen la dezbaterea moțiunii de cenzură, iar doi dintre ei au anunțat conducerea partidului încă de miercuri seară că nu vor veni să voteze moțiunea de cenzură, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid.

Tariceanu Foto: AGERPRES

UPDATE 12.30 Patru dintre parlamentari au venit în plen, înaintea votului

La acestă oră, în plenul Parlamenului se dezbate moțiunea de cenzură a opoziției, iar de la ședință lipsesc cinci parlamentari ALDE.

Surse din partid au declarat pentru HotNews.ro că doi dintre ei au anunțat conducerea partidului încă de miercuri seară că nu vor veni să voteze moțiunea de cenzură, fără a prezenta vreun motiv.

Toţi parlamentarii ALDE sunt prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură, a susținut, joi, preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Astăzi moţiunea trece, fiţi convinşi. (...) După ce trece moţiunea, după cum ştiţi, preşedintele trebuie să demareze consultări cu partidele politice, în urma cărora să desemneze un prim-ministru, prim-ministru care ar trebui să pregătească un program de guvernare pe care să-l prezinte Parlamentului spre aprobare, împreună cu lista Guvernului", a spus Tăriceanu.