Deputatul liberal Florin Roman a cerut, joi, retragerea jandarmilor aflați la intrarea şi în interiorul Parlamentului, precizând că locul acestora este pe stradă, unde "7.000 de criminali, violatori şi tâlhari îşi fac de cap". În replică, Marcel Ciolacu a spus că asta e o decizie a Jandarmeriei, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În această dimineaţă, ca şi la precedenta moţiune, când am ajuns la Parlament, am observat cu toţii un număr impresionant de jandarmi la intrare şi în interiorul Parlamentului. Stimaţi colegi, locul jandarmilor este pe stradă unde 21.000 de deţinuţi au fost eliberaţi, unde 7.000 de criminali, violatori şi tâlhari îşi fac de cap. Domnule preşedinte al Camerei, în calitate de deputat, vă rog frumos, să solicitaţi retragerea trupelor de jandarmi. Azi nu se poate întâmpla nimic rău aici, singurul lucru care se poate întâmpla este să pice un Guvern pe care oricum românii nu şi-l doresc. Moţiunea va trece! Victorie!", a declarat Florin Roman, la începutul plenului reunit al Parlamentului.

Preşedintele de şedinţă, Marcel Ciolacu, a spus că aceasta este o decizie a Jandarmeriei. "Este o decizie a dânşilor, dar momentul a fost unul special şi vă mulţumim pentru el", a spus Ciolacu.

La ora transmiterii știrii, textul moțiunii de cenzură este recitit de către deputatul USR Cristian Seidler.

Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de cel puțin 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului.