”Cred că moțiunea de cenzură a opoziției va trece la limită, dar va trece”, a declarat Traian Băsescu joi dimineață, cu o aproape o oră înainte de începutul dezbaterilor din Parlament”.

Traian BasescuFoto: Facebook / Traian Basescu

”Cert este că PNL nu va putea face un guvern onorabil, adică fără sprijinul lui Ponta, Tăriceanu și Hunor”, a spus fostul președinte într-o intervenție telefonică la Digi 24, explicând că dacă ar apela la o astfel de variantă liberalii și-ar compromite șansele la alegerile legislative.

”În cazul în care nu va merge într-o alianță cu cei trei, nu se va putea forma un guvern al opoziției, în care, deocamdată, certă este alianța PNL-PMP, PMP având o contribuție prea mică pentru un guvern cu susținere parlamentară”, a spus Băsescu.

”Atunci rămânem pe varianta pe care va juca Ponta, de apropiere a PSD de Pro România”, a afirmat fostul președinte, adăugând că un astfel de guvern nu are nicio șansă să aibă un premier numit de Klaus Iohannis.

”Dacă moțiunea nu trece, doamna Dăncilă este premier cu toate atribuțiunile și va merge înainte, dar cu o puternică compromitere a președintelui Iohannis și a lui Ludovic Orban”, a mai afirmat Băsescu.