Primarul din Iaşi reacţionează la rezoluţia adoptată de Biroul Local al PNL, prin care organizația s-a dezis de el. Mihai Chirica susţine că liderul filialei locale a PNL dă dovadă de „lipsă de responsabilitate” atunci când refuză sprijin necondiţionat în campania pentru alegerile prezidenţiale.

Mihai Chirica, in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

Mihai Chirica se declară amuzat de rezoluţia adoptată de liberalii ieşeni şi spune că Marius Bodea, fostul său contracandidat la primăria Iaşului, greşeşte când refuză sprijin necondiţionat în campania pentru alegerile prezidenţiale.

„Să fii întotdeauna sub scorul partidului, așa cum este Marius Bodea, să fii responsabil de campania electorală a domnului președinte Klaus Iohannis în municipiul Iași și să refuzi un sprijin necondiționat - aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate, de infantilism, ba chiar de prostie... politică. Dar tot ceea ce contează acum este că domnul președinte Klaus Iohannis se poate baza pe sprijinul meu. După ce domnul Klaus Iohannis va câștiga un nou mandat de președinte al României, rămâne de văzut ce decizie voi lua”, a anunţat Mihai Chirica, potrivit Mediafax.

Potrivit primarului Iaşului, singura preocupare a liderului PNL Iaşi este activitatea lui Mihai Chirica.

„Am citit cu amuzament așa-zisa a Marius Bodea în urma declarațiilor mele publice privind susținerea pe care o acord candidaturii domnului Klaus Iohannis la un nou mandat de președinte al României. În lipsa oricărui rezultat pentru comunitatea locală și pentru țară, acest are o singură preocupare – eu, Mihai Chirica -, atât ca parlamentar plătit degeaba din banii ieșenilor, cât și ca etern candidat la funcția de primar al municipiului Iași", a mai spus Chirica.

Liberalii ieşeni au adoptat în Biroul Politic Local o rezoluţie cu cinci puncte privind relaţia PNL Iaşi cu Mihai Chirica. Liberalii infirmă zvonurile privind o apropiere a primarului Iaşului faţă de PNL Iaşi și spun că vor avea propriul candidat la Primărie.

„Declarațiile primarului Mihai Chirica cu privire la susținerea candidatului PNL la Președinția României, domnul Klaus Iohannis, nu schimbă cu nimic raportarea noastră față de corupția și incompetența care caracterizează administrația locală pe care domnul primar o reprezintă", se arată în rezoluţia liberalilor ieşeni.

La sfârșitul săptămânii trecute, primarul orașului Iași, Mihai Chirica, și președintele Klaus Iohannis au discutat despre lipsa unei autostrăzi care să lege Moldova de Ardeal, în cadrul unei întrevederi avute imediat după sosirea șefului statului la Iași. Chirica a spus că rămâne independent, dar nu exclude nicio opțiune politică.