Europarlamentarul Clotilde Armand a fost desemnată candidata USR pentru Primăria sectorului 1, iar Radu Mihaiu pentru Primăria sectorului 2.

Clotilde Armand in studioul HotnewsFoto: Hotnews

”Le mulţumesc mult colegilor din USR sector 1 pentru încredere. Trebuie să recâştigăm sectorul 1. Pentru că incompetenţa PSD a distrus destul, pentru că promisiunea din 2016 trebuie onorată”, a scris Armand, pe Facebook.

Radu Mihaiu, care este şi preşedintele filialei USR Sector 2, a fost ales de peste trei sferturi dintre membrii prezenţi la Adunarea Generală pentru a candida la primărie. Mihaiu este antreprenor IT, "un om implicat în proiecte sociale de peste 10 ani, fost secretar de stat în Guvernul Cioloş şi un foarte bun manager", potrivit unui comunicat de presă.

"Vreau să avem o curăţenie ca acasă, să ne simţim în siguranţă ca acasă - atât noi, cât şi copiii noştri. Vreau mai multă verdeaţă. Vreau să nu mai fim nevoiţi să mergem cu maşina la muncă sau la distracţie - pentru că ajungem acolo fie pe jos, fie cu transportul în comun, fie cu mijloace de transport alternative (biciclete, trotinete, ride sharing). Şi pentru ca toate acestea să se întâmple, vă propun 5 direcţii principale de care sectorul 2 are atâta nevoie: curăţenie, infrastructură şcolară, trafic, timp personal şi încurajarea mediului de afaceri", afirmă preşedintele USR sector 2.

Lista propunerilor pentru Consiliul Local sector 2 conţine, alături de doi dintre consilierii actuali, persoane de toate vârstele, dar şi un nevăzător specializat în problemele persoanelor cu dizabilităţi. Candidaţii lucrează în domenii precum: arhitectură, IT, avocatură, antreprenoriat cultural, advertising, economie sau artă, se mai arată în comunicat.

În cadrul partidului USR au existat neînțelegeri legate de candidatul desemnat pentru alegerile locale. Unii membri nu sunt de acord cu propunerea lui Nicușor Dan, deoarece este candidat independent, nu face parte din partid.

USR se va întuni în Comitet Politic pe 30 noiembrie pentru a modifica statutul partidului, astfel încât formațiunea să poată susține și candidați independenți la alegeri, respectiv pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei, potrivit unui comunicat de presă.

Președintele USR Dan Barna a declarat, în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”, că ar susține ideea unui candidat unic al Opoziției pentru Primăria Capitalei, precizând că aceasta este miza reală a procesului. Pe 16 septembrie, deputatul Nicuşor Dan a anunţat că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei.

De asemenea, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei.

O decizie ar urma să fie luată, de comun acord, cu reprezentanții PLUS, după alegerile prezidențiale.