Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că „e periculos” că tocmai Klaus Iohannis, care ar trebui să fie președintele tuturor, este cel care cere demiterea Guvernului, scrie Mediafax. Șeful Executivului și-a exprimat convingerea că moțiunea de cenzură care va fi votată joi nu va trece.

DancilaFoto: Captura video

„Ce este periculos este faptul că președintele României care trebuie să fie președintele tuturor este cel care cere efectiv ca acest guvern să cadă. Este tocmai ceea ce nu trebuie să facă un președinte. Cred că trebuie să ieșim din această logică a campaniei electorale și să ne îndeplinim fiecare obligațiile constituționale. Sunt destui colegi, deputați, destui și de la alte partide politice care își dau seama că stabilitatea în România și modul în care ne raportăm la această moțiune”, a afirmat Viorica Dăncilă, la Vaslui.

Premierul a adăugat că moțiunea de cenzură nu va trece.

„Joi va fi moțiunea. Așa cum am spus, moțiunea nu va trece. Sunt destul de mulți oameni responsabili care văd că nu există de fapt o alternativă, decât dorința de a dărâma guvernul și nu a pune nimic în loc. În momentul în care vii cu o moțiune de cenzură trebuie să vii și cu o alternativă pentru oameni, cu un program de guvernare, cu o formulă guvernamentală, dacă într-adevăr vrei să dai dovadă de seriozitate și să creezi un val de credibilitate. Vedem doar dorința de a da guvernul jos”, a subliniat Dăncilă.

Întrebată dacă a primit un răspuns din partea lui Klaus Iohannis referitor la propunerile de miniștri interimari, Viorica Dăncilă a spus că încă nu a primit, dar așteaptă ca Iohannis să respecte Constituția.

„Nu am primit niciun răspuns. Nu cred că este important ce răspuns primesc eu ca și prim-ministru, important este să respecte Constituția României. Toți trebuie să respectăm Constituția, de la primul la ultimul cetățean. Eu nu îi cer decât să respecte Constituția”, a adăugat Dăncilă.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată joia viitoare, în plenul Parlamentului.

Citește și: