​​Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va propune înființarea a 71 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. ​

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un comunicat de presă, ambasada precizează că pe lângă cele 8 secții propuse de Consulatul General al României la Edinburgh (pentru a acoperi Scoția și Irlanda de Nord), mai sunt în lucru încă 63 de propuneri destinate să acopere restul teritoriului Regatului Unit, mai precis 60 în Anglia și 3 în Țara Galilor.

Lista finală va fi transmisă către Ministerul Afacerilor Externe, care o va supune aprobării Autorității Electorale Permanente în momentul în care pentru fiecare dintre secțiile de votare propuse va fi identificată o locație, termenul limită fiind, potrivit legii, 19 octombrie 2019.

La nivelul Marii Britanii, procesul de înființare a secțiilor de votare este gestionat prin intermediul celor trei misiuni diplomatice și consulare: Ambasada României la Londra (44 de secții), Consulatul General de la Manchester (19 secții), Consulatul General de la Edinburgh (8 secții).

Spre deosebire de Consulatul General de la Edinburgh, care a finalizat procesul de identificare a spațiilor pentru cele 8 secții propuse în circumscripția sa, Ambasada României la Londra și Consulatul General de la Manchester se află în curs de identificare a spațiilor pentru 5 din cele 44, respectiv 3 din cele 19 pe care le vor propune, se mai arată în comunicat.