Surse social-democrate au declarat, pentru HotNews.ro, că Miron Mitrea - șeful campaniei PSD a prezentat, vineri, conducerii PSD rezultatele primelor sondaje comandate de către partid. Astfel, PSD ar fi cotat cu 23%, iar Viorica Dăncilă cu 18%. Surpriza sondajului este Mircea Diaconu, cel care ar obține 13% și, spun sursele citate, rupe procente din voturile PSD.

DancilaFoto: Captura video

PSD a comandat trei sondaje care au fost efectuate înaintea scandalului privind comisarul european și înaintea vizitei efectuate în America. Potrivit surselor citate, Viorica Dăncilă ar avea între 18%-22%, cu cinci procente sub scorul obținut de partid care ar fi în preferințele românilor cu 23%-27% .

Totodată, conform sondajelor, Dăncilă ar fi votată de 60% dintre femeile care au răspuns.

Surpriza o constituie candidatul Pro România, Mircea Diaconu care se pare că este cotat cu 12-13% în preferințele electoratului și care ar rupe din procentele PSD.

Candidatul USR Dan Barna are în sondajele PSD cu două procente înaintea candidatului PSD, între 19%-20%, în preferințele electoratului, iar candidatul independent Teodor Paleologu ar avea între 7%-9%.

Primele sondaje comandate de PSD apar în contextul în care conducerea partidului se confruntă cu nemulțumirea baronilor și cu demisii la nivel parlamentar. De asemenea săptămâna viitoare urmează să fie dezbătută și adoptată moțiunea de cenzură.