Vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu a declarat, joi, că există nemulțumiri în partid legat de decizia amânării desemnării candidaților pentru alegerile locale până la modificarea statutului, astfel încât Nicușor Dan să poată fi susținut de USR ca independent la Primăria Capitalei.

Congres USRFoto: Hotnews

"Unii membrii ai Biroului Național sunt nemulțumiți de amânarea desemnării candidaturilor, că marea majoritate a votat pentru amânarea deciziei. E o decizie absolut necesară pentru că am fi intrat în niște complicații juridice de care nu avem nevoie. nefiind foarte clar în statut condițiile în care se poate susține un independent, aveam cateva exemple și din București și din țară de independenți care și-au manifestat interesul și au fost deja și niște sesizări trimise către Biroul Național și cel mai bine este să facem statutul. Nu am anticipat asta", a declarat, Ionuț Moșteanu, joi, pentru Mediafax.

El a adăugat că modificarea statutului era necesară pentru a clarifica situația independenților susținuți de USR și pentru a nu ajunge la anumite conflicte, chiar în instanță. "Eu zic că statutul e clar, unii zic că nu e clar și asta ar fi dus la contestații în forurile partidului și de ce nu în instanță, care ar fi complicat viața noastră și a alegătorilor, așa că am decis să facem un Comitet Politic, pe 30 noiembrie. Era absolut necesar un Comitet Politic pentru a clarifica acest cadru instituțional", a mai spus Moșteanu.

Întrebat despre suspiciunile unor membrii USR care planează în jurul acestei decizii, conform cărora ar fi o măsură luată pentru a-l înlătura pe Nicușor Dan din competiția internă pentru candidatura la alegerile locale, Ionuț Moșteanu a răspuns: "Acuma e problema lor ce consideră. Noi trebuie să avem grijă de tot partidul și de ce se întâmplă în perspectivă și perspectiva este a unei multitudini de cereri de independenți pentru a candida la alegerile interne, la scrutinul intern de desemnare a candidatului și la Consiliu și la primari. Acuma că mai stăm o lună de zile chiar nu mai contează. În continuare vom veni în fața oamenilor cu cel mai bun candidat”.

USR se va întruni în Comitetul Politic pe 30 noiembrie pentru a modifica statutul partidului, astfel încât formațiunea să poată susține și candidați independenți la alegeri, respectiv pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei, potrivit unui comunicat de presă.

Președintele USR Dan Barna a declarat, în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”, că ar susține ideea unui candidat unic al Opoziției pentru Primăria Capitalei, precizând că aceasta este miza reală a procesului. Pe 16 septembrie, deputatul Nicuşor Dan a anunţat că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei. De asemenea, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei.