Premierul Viorica Dăncilă a lansat un nou atac la adresa președintelui Klaus Iohannis pe care l-a acuzat de „ipocrizie” și „demagogie”, cerându-i să numească „imediat” miniștrii interimari după ce judecătorii Curții Constituționale au dat dreptate Guvernului în conflictul cu șeful statului.

Iohannis si DancilaFoto: Hotnews

„CCR dă dreptate Guvernului, preşedintele a încălcat flagrant Constituţia. Îi cer preşedintelui să numească miniştri interimari imediat, nu de îndată, pentru că am văzut cu toţii ce înseamnă asta la Klaus Iohannis. Îi cer, de asemenea, aşa cum a decis Curtea, să motiveze în scris respingerile făcute, aşa cum era normal încă de la început. Să ia o scurtă pauză de la poze, lansări de carte şi şedinţe de campanie în sediul PNL şi să-şi aducă aminte că încă este preşedintele în funcţie şi că are atribuţii constituţionale pe care este obligat să le şi exercite”, a afirmat Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută miercuri seară la sediul PSD.

Premierul a adăugat că şeful statului este în campanie electorală. „Deşi preşedintele spune că nu el numeşte miniştri, în situaţia dată îi refuză prin aprecieri subiective şi declaraţii politice de la tribuna Administraţiei Prezidenţiale. Ce înseamnă asta, dacă nu campanie electorală? Ce este asta, dacă nu demagogie şi încălcarea Constituţiei”, a mai spus Viorica Dăncilă.