La câteva ore după ce Marcel Ciolacu a anunțat că, matematic, PSD a pierdut majoritatea, Viorica Dăncilă a ieșit public de la sediul partidului ca să spună că, de fapt, opoziția n-are voturile necesare pentru a dărâma guvernul. Cele 194 de voturi prin care aceasta a reușit să răstoarne planul PSD de a programa votul la moțiune sâmbătă sunt, pentru Dăncilă, un semnal că demersul opoziției va fi sortit eșecului.

Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

„Singurul lucru pe care cei din opoziție au reușit să-l demonstreze până acum e că n-au numărul suficient de voturi pentru moțiune. O demonstrează cele 194 de voturi exprimate în Parlament. Nu PSD trebuie să adune voturi. Opoziția trebuie să își asigure 233 de voturi împotriva acestui Guvern și adevărul este că nu există acest număr de voturi. Această tărăgănare arată cât de tare își doresc să vină la guvernare”, a spus Dăncilă.

Premierul a insistat că parlamentarii opoziției nu vor să vină la muncă în weekend, preferând că să mențină starea de instabilitate. „Rămâneți aceeași adunătură de interese, oportunism și ipocrizie” , a spus Dăncilă,adăugând că, în ciuda tărăgănărilor, „moțiunea nu va trece”.

Premierul l-a acuzat de ipocrizie și pe președintele Klaus Iohannis, cerându-i să numească „imediat” ministrii interimari, ținând cont de motivarea Curții Constituționale pe tema conflictului cu guvernul.

Îi cer președintelui să numească miniștrii interimari imediat, nu de îndată, pentru că am văzut cu toții ce înseamnă asta la Klaus Iohannis. Îi cer, așa cum a decis CCR, să motiveze în scris respingerile făcute, așa cum i-a cerut Curtea de la început. Să ia o pauză de la campanie, de la poze de campanie și să își aducă aminte că are obligații constituționale pe care e obligat să le exercite”, a spus ea.