Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat miercuri că premierul Viorica Dăncilă va răspunde personal pentru posibila pierdere a portofoliului pe Transporturi în Comisia Europeană în cazul în care candidatul PSD va fi din nou respins. El i-a solicitat premierului să se consulte cu şeful statului în privinţa candidatului pentru postul de comisar european.

Ludovic OrbanFoto: Hotnews

"În ceasul al 13-lea, solicit premierului să respecte legea, să consulte preşedintele României în procedura de nominalizare a comisarului european, să se prezinte în faţa comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru audierea candidatului, astfel încât România să poată să dea un candidat care să aibă şanse să treacă de Parlament şi care să poată să gireze acest portofoliu important al Transporturilor care a fost repartizat României. În cazul în care acest lucru nu va fi îndeplinit, Viorica Dăncilă va răspunde personal pentru gravele prejudicii pe care le va înregistra România la nivel european, pentru posibila pierdere a portofoliului de Transporturi şi pentru toate efectele negative ale candidaţilor profund nepotriviţi pe care i-a desemnat în mod ilegal pentru poziţia de comisar european", a declarat Orban la Parlament, citat de Agerpres.

Klaus Iohannis i-a cerut, miercuri, din nou, premierului Viorica Dăncilă să facă o nouă nominalizare pentru poziția de comisar european „doar în urma consultării cu președintele României și după obținerea avizului Parlamentului”.

„Îi atrag atenția în mod public doamnei Dăncilă: încetați să mai riscați credibilitatea țării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriți-vă! Nu mai faceți de rușine România cu toți oamenii neprofesioniști și cu probleme de integritate pe care insistați să îi nominalizați atât în Guvern, cât și în posturi importante din cadrul Uniunii Europene!”, potrivit unei declarații de presă a președintelui Iohannis.