Social-democrații se reunesc marți, în ședința Comitetului Executiv pentru a discuta despre nominalizarea comisarului european, au declarat pentru HotNews.ro surse din interiorul PSD. Viorica Dăncilă vrea să discute cu liderii din teritoriu despre o nouă propunere pentru comisar european. De asemenea, potrivit surselor citate, Dăncilă ar urma să anunțe public că nu va participa la consultările propuse de președintele Klaus Iohannis.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderii PSD urmează să se întâlnescă la ora 16.00 la sediul partidului din Kiseleff.

Potrivit surselor citate, în interiorul partidului sunt vehiculate ca posibili candidați numele miniștrilor Ramona Mănescu și Eugen Teodorovici, dar și al ambasadorului României la UE, Luminița Odobescu și al fostului ministru Victor Negrescu, conform surselor citate. Ulimul nume apărut pe lista favoriților este cel al secretarului general al PSD Mihai Fifor.

"Există o problemă cu nominalizarea Ramonei Mănescu: nu are carnet de partid și va fi greu de impus liderilor din teritoriu. Pe ultima sută de metri a fost vehiculat numele lui Mihai Fifor. Doamna intenționează să vină să propună partidului două variante: Mănescu sau Fifor", au explicat sursele HotNews.ro.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a respins-o definitiv, luni, pe Rovana Plumb pentru funcția de comisar european.

Premierul Viorica Dăncilă ar urma să aibă o primă reacție luni seară, când de la ora 19.00 va susține o declarație de presă la sediul PSD.