​Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu a declarat luni, pentru HotNews.ro, că deciza comisiei JURI de a respinge definitiv candidatura Rovanei Plumb este una eminamente politică. Steriu susține că decizia este contrară regulamentului din Parlamentul European.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia Comisiei de astăzi este eminamente una politică. Este o decizie incorectă și contrară procedurii pentru că potențialul conflict de interese fusese stins definitiv prin scrisoarea trimisă azi de domna Rovana Plumb. Este o decizie politică și suntem convinși că la asta a contribuit din plin și Sigfried Mureșan căruia se pare că i s-a propus funcția de comisar european", a declarat Steriu pentru HotNews.ro.

Întrebat de reporter cine i-ar fi promis postul de comisar european lui Sigfried Mureșan, deputatul PSD a replicat: "Asta știe el mai bine dar faptul că Iohannis a anunțat consultări pe tema numirii comisarului european chiar înaintea unei decizii a comisiei JURI seamănă cu o formă de presiune. A fost o ieșire nereușită și chiar grăbită a președintelui", a mai spus Steriu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că în această după-amiază conducerea partidului face o analiză iar președintele PSD va face o declarație în acest sens.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european. Comisia va trimite o scrisoare către președintele PE, David Sassoli.