Deputatul Marian Cușca a declarat, pentru MEDIAFAX, că va stabili alături de ceilalți colegi excluși, dacă se vor îndrepta către un alt partid politic, în cazul în care ALDE va decide excluderea sa, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Consider că România are nevoie de un partid echilibrat, care să apere capitalul autohton, valorile românești, obiceiurile, tradițiile și să ducă o reală luptă cu abuzurile la care sunt supuși cetățenii”, a afirmat Marian Cucșa, duminică, pentru MEDIAFAX.

ALDE ar putea decide în perioada următoare excluderea din partid a lui Daniel Zamfir și Marian Cucșa, au spus surse politice, pentru MEDIAFAX.

ALDE urmează să se întrunescă la grup, marți, de la ora 14.00, potrivit surselor citate. Până acum, ALDE a hotărât să îi excludă pe Teodor Meleșcanu, propus de PSD și ales președinte al Senatului, pe Ion Cupă, Grațiela Gavrilescu și Alexandru Băișanu, care au acceptat să fie nominalizați în Guvern. Daniel Zamfir, a anunțat, luni, în plenul Senatului, că se va afilia grupului PSD, deoarece nu este o soluție să rămână independent.

Motivul deciziei este păstrarea funcție de președinte al Comisia economice, în urma destrămării grupului ALDE la Senat. Pe 19 septembrie, Marian Cucșa a anunțat că, în cadrul ședinței BPC al ALDE, a fost demis de la șefia organizației ALDE Timiș.

Lider interimar al filialei este deputatul Anton Anton, fost ministru al Energiei. Într-un comunicat al organizației ALDE Timiș, Cucșa a fost acuzat că a avut un „comportament deplorabil” față de membrii partidului și că stilul său de conducere a dus la obținerea rezultatelor slabe la europarlamentare.​