Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan spune că pentru PSD sunt mai importante „legăturile dintre membrii clanului” decât reputația internațională a României, comentând astfel anunțul Vioricăi Dăncilă privind ”sprijinul necondiționat” pentru Rovana Plumb.

Siegfried Mureșan Foto: Hotnews

”Pentru pesediști legăturile dintre membrii clanului sunt mai importante decât reputația internațională a României. Avem nevoie urgentă de un prim-ministru care să pună țara înainte de toate”, a scris Siegfried Mureșan, duminică, pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă că nu renunță la propunerea Rovanei Plumb pentru postul de comisar european și a precizat că aceasta beneficiază de tot sprijinul ei, deși comisia juridică a Parlamentului European a stabilit că Plumb se află în conflict de interese.

Comisia juridică a PE (JURI) a decis, joi, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.