​Liderul PSD Bacău, Dragoş Benea vrea să propună retragerea sprijinului politic pentru primarul PSD al Bacăului, Cosmin Necula. Benea este nemulțumit de faptul că acesta acuză Guvernul că nu direcționează bani pentru proiectele privind infrastructura și pentru a acoperi datoriile locale. De altfel, Nicula a solicitat în repetate rânduri, după alegerile europarlamentare, demisia Guvernului Dăncilă.

Dragos BeneaFoto: Hotnews

"E ușor să ai pretenții crezând că totul ți se cuvine - e mai greu să faci absorbție de fonduri UE, să implementezi proiecte și să finalizezi, cap-coadă, măcar un obiectiv de investiții dintre cele pe care băcăuanii le așteaptă de ani de zile", scrie Benea pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD Bacău spune că orașul va primi la rectificare fondurile destinate funcționării și finanțării unor domenii sociale precum persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora.

"M-aș fi bucurat ca, înainte să iscălească solicitări cu cifre neîntemeiate și să facă poante pe Facebook, dl. primar al Bacăului să-și fi amintit că adevăratele caractere se văd la greu și că SOLIDARITATEA e un principiu fundamental al social-democrației în numele căreia a candidat în 2016. Data fiind situația expusă mai sus, voi cere forurilor statutare PSD Bacău retragerea sprijinului politic acordat primarului C. Necula. Democrația internă va hotărî în această privință", susține liderul PSD Bacău.

Reamintim că, după alegerile europarlamentare, Cosmin Necula a cerut în repetate rânduri demisia Guvernului Dăncilă. Potrivit legii, dacă primarul demisionează din partidul din care face parte pierde și mandatul câștigat la alegerile locale dar, daca este exclus, acesta poate să-și păstreze funcția.