Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, pentru Mediafax, că deși PSD a criticat partidele de opoziție în nenumărate rânduri, niciun europarlamentar român nu a votat împotriva numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european, la audierile din comisia JURI a Parlamentului European.

HotNews.roFoto: Hotnews

„PSD a criticat Opoziția. Niciun europarlamentar român nu a votat împotriva Rovanei Plumb”, a afirmat Ludovic Orban.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.

Singurul membru român din Comisia pentru Afaceri Juridice este europarlamentarul PPE Daniel Buda, care deține titlu de membru supleant, fără drept de vot.

„În orice fază a deliberărilor, în cadrul comisiei de anchetă, au drept de vot numai membrii titulari sau, în cazul în care aceștia sunt absenți, membrii supleanți”, potrivit regulamentului de procedură al Parlamentului European.