Senatorul PSD Robert Cazanciuc a depus la Senat un proiect legislativ pentru modificarea Codului Penal, în sensul interzicerii suspendării executării pedepsei pentru ucidere din culpă în condițiile săvârșirii infracțiunii ca urmare a conducerii unui vehicul sub influența alcoolului sau fără permis, scrie Mediafax.

La volanFoto: Pixabay.com

„Codul Penal reglementează incriminarea faptelor ce constituie infracţiuni, în scopul protecţiei societăţii, prin prevenirea infracțiunilor și tragerea la răspundere penală a celor care nu se conformează. În ceea ce privește infracțiunea de ucidere din culpă reglementată de articolul 192, cea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere reglementată de art. 335, respectiv conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe reglementată de art. 336, arăt următoarele: În cazul unui concurs de infracțiuni realizat prin săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă (art. 192 alin 2) și cea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (art. 335 alin. – în condițiile alin. 1-3) ori conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe reglementată (art. 336 – în condițiile alin. 1-3), legea permite posibilitatea ca persoanei vinovate să i se aplice renunţarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, susține Cazanciuc, în expunerea de motive.

Senatorul PSD propune completarea articolului 192 din Codul penal astfel: „ (4) Dacă fapta a fost săvârșită în condițiile prevăzute de art. 335 alin. (1) – (3) sau de art. 336 alin. (1) – (3), nu se poate dispune renunțarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei sau orice formă de suspendare a executării pedepsei”.

Potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax, Robert Cazanciuc a înregistrat proiectul legislativ joi, de Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere.