Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a recunoscut, joi, că sunt parlamentari ai PSD care au semnat moţiunea de cenzură. Ciolacu a declarat că știe doar de deputatul PSD de Ialomița Mihăiţă Găină că a semnat moțiunea și că alți 20 de parlamentari PSD au fost sunați de PNL.

Prima sedinta de plen a deputatilorFoto: Hotnews

"Cred că sunt parlamentari şi de la PSD care au semnat, dar nu este niciun fenomen(...) Înţelegeţi la fel de bine ca şi mine că ne apropiem de un sfârşit de mandat şi lumea gândeşte în logica personală şi nu în logica de grup. E adevărat, când au fost puşi pe listele PSD jurau credinţă patriei mamă, iar acum... Nu mă întrebaţi care. Ştiu de domnul Găină, cu certitudine, de la Ialomiţa, chiar e o surpriză", a adăugat Ciolacu.

Ciolacu a precizat că știe că există nemulțumiți în interiorul grupurilor parlamentare ale PSD. Cel puţin 20 de parlamentari PSD mi-au spus că au fost sunaţi de către oameni din opoziţie. Lucru care pe mine nu m-a deranjat, face parte din jocul democratic, unora chiar li s-a zis: îţi dăm noi banii de benzină să vii la Bucureşti, aşa se joacă. Totuşi, politica nu este balet", a menţionat liderul PSD.

Întrebat dacă știe de nemulțumirile deputațiilor de Cluj Gabriel Nasra și Ițu Cornel, președintele Camerei Deputaților a confirmat. "Am vorbit la telefon cu domnul Nasra şi o să vorbesc în continuare. Are supărările dânsului, îi recomand să rămână alături de partidul care l-a descoperit, e tânăr, rămân la părerea că cea mai mare calitate în politică trebuie să fie răbdarea.(...) Va trece această moţiune şi această aşteptare", a menţionat Ciolacu.

Totodată, Marcel Ciolacu a ținut să sublinieze că, în opinia sa, moţiunea de cenzură nu va trece în Parlament. "Eu în continuare şi astăzi cred că această moţiune nu va trece. Şi am spus motivele pe care le văd eu: lipsa unui lider în faţa acelor cinci partide, programul de guvernare, prim ministrul care urmează să fie, sunt nişte elemente esenţiale dacă chiar îţi doreşti ca o moţiune să treacă", a afirmat Ciolacu.

Declarațiile lui Ciolacu apar în contextul în care PNL a anunțat public că mai mulți parlamentari PSD au semnat demersul împotriva Guvernului Dăncilă. De altfel, la bursa zvonurilor printre numele vehiculate care ar fi semnat moțiunea ar fi apărut cele ale deputaților Gabriel Nasra, Mihăiță Găină și Cornel Ițu.

De asemenea în urmă cu o zi, senatorul PSD Emanoil Savin a anunțat că demisionează din partid.