​Semnatarii moțiunii de cenzură sunt sunați de liderii PSD care le oferă funcții publice pentru a-i convinge să nu mai susțină demersul care poate dărâma Guvernul Dăncilă, susține prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan. „Este o stare de asediu”, a declarat ea, la RFI.

Raluca Turcan Foto: PNL

„Nu ascund faptul că sunt niște presiuni uriașe în momentul de față. Practic, în permanență sună telefonul din partea celor de la PSD, de la nivelul cel mai înalt din PSD, pe semnatari ai moțiunii, pentru a-i face să se răzgândească, pentru a încerca să-i momească cu oferte de ultim moment, care de care mai irezistibile. De la funcții publice, până la susțineri în Parlament pe diferite probleme de interes pentru semnatari. Eu cred în tăria de caracter a celor care au semnat această moțiune (...). De la persoane de la cel mai înalt nivel, fie de la persoane din conducerea Camerei Deputaților, din conducerea Guvernului, oameni care consideră că au pârghii de influență asupra celor care au semnat moțiunea de cenzură. Este o stare de asediu”, a declarat Turcan.

​Ludovic Orban a declarat marți că liberalii au strâns 237 de semnături pentru moțiunea de cenzură, și sunt în discuții cu încă 10 parlamentari. „Din punctul meu de vedere, există toate șansele ca această moțiune de cenzură să fie adoptată și Viorica Dăncilă să se întoarcă ca simplu cetățean”, a declarat șeful PNL.

Șeful PNL a mai spus că textul moțiunii este finalizat, iar în cursul zilei de miercuri parlamentarii îl vor primi. Moțiunea ar urma să fie depusă la începutul săptămânii viitoare.

Numele moţiunii de cenzură iniţiate de PNL este „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”. (Consultă AICI textul integral al moțiunii de cenzură)

Moțiunea ar urma să fie depusă luni.