​AEP a respins plângerea depusă de PSD pentru faptul că nu s-au decontat banii din campania pentru europarlamentare. Social-democrații au amenințat funcționarii Autorității Electorale Permanente cu plângere penală dacă nu primesc banii de la europarlamentare, scrie Europa Liberă.

Viorica Dancila Foto: Captura video

Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că pe un grup de whatsapp al partidului s-a comunicat informația că AEP nu rambursează banii, cel mai revoltat fiind europarlamentarul Claudiu Manda. Premierul Dăncilă a răspuns pe acel grup, chiar dacă se află în vizită în Statele Unite ale Americii, susținând că a făcut tot posibilul pentru a rezolva situația.

La finalul lunii august AEP a hotărât să nu deconteze banii pentru PSD din cauza neregulilor înregistrate la depunerea actelor. Social-democrații au cerut pentru rambursare peste 3.38 milioane de lei cheltuiți în campania de la europarlamentare.

În noua decizie, AEP atrage atenția că sub semnătura lui Mircea Drăghici nu este menționată funcția acestuia în PSD, ci figurează doar calitatea de reprezentant legal al partidului. Această calitate nu a putut să fie dovedită însă de partid după corespondența avută cu oficialii AEP.

Pesediștii care au donat cei mai mulți bani, dar nu își vor recupera banii:

Rovana Plumb – 800.000 lei

Chilat Crina – 676.000 lei

Manda Claudiu – 436.195 lei

Intotero Natalia – 200.000 lei

Doina Pană – 100.000 lei

Articolul integral pe acest subiect, aici.