Aflată în vizită în SUA, Viorica Dăncilă transmite un mesaj opoziției de la București, susținând, într-o postare pe Facebook, că moțiunea de cenzură nu va trece. Intervenția premierului vine în contextul în care liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii au strâns 237 de semnături pentru moțiune.

Viorica Dăncila, în ParlamentFoto: Guvernul Romaniei

„Moțiunea de cenzură cu care ne amenință opoziția nu va trece nici de această dată. Au mai încercat acest lucru, nu de mult, și au eșuat lamentabil. Au mai ratat o dată această tentativă când au venit în Parlament fără o viziune, fără program de guvernare și fără o echipă guvernamentală. Și tot așa vin și acum, fără alternativă și fără cea mai mică idee despre ce vor face a doua zi.

Și fiindcă nu poate exista susținere pentru…nimic, nici această moțiune nu va trece”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Premierul adaugă că „PSD este un partid unit, responsabil și care a înțeles că avem misiunea de a guverna România și a ne duce programul la capăt”.

Ludovic Orban a declarat marți că au fost strânse 237 de semnături pentru moțiunea de cenzură, precizând că PNL este în discuții cu peste 10 parlamentari pentru susținerea demersului, inclusiv cu aleși de la PSD.

„Până astăzi (miercuri - n.r.) avem cu patru semnături peste minimul de semnături necesare pentru trecerea moțiunii de cenzură. Avem 237 de semnături. În afară de aceste semnături avem angajate discuții cu încă peste zece parlamentari, fie pentru semnături fie pentru susținerea moțiunii. Sunt parlamentari independenți, parlamentari ai minorităților naționale și parlamentari PSD”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament.

Pentru a fi demis Guvernul, moțiunea de cenzură trebuie votată de 233 de senatori și deputați.