PD a sustinut in Parlament cuantumul initial al taxei auto, care era de 4 ori mai mic decat cel actual, a declarat, astazi, liderul democrat-liberal Emil Boc. El a aratat ca PD facea intr-adevar parte din Guvern in momentul in care taxa a fost initiata, insa cuantumul taxei ar fi fost, in momentul in care a plecat din Guvern, de 4 ori mai mic decat in prezent. Emil Boc spune ca valoarea taxei a crescut de 4 ori cand aceasta a ajuns in Parlament, la propunerea social-democratului Mihai Tanasescu.

Liderul democrat-liberal sustine ca partidul sau a cerut imediat suspendarea taxei, dupa ce cuantumul acesteia a fost marit de 4 ori, anunta Antena 3.

Emil Boc l-a acuzat, din nou, pe premier ca refuza sa renunte la aceasta taxa in ciuda tuturor cerintelor Uniunii Europene si a vointei cetatenilor.

Emil Boc a criticat, astazi, si modul in care motiunea simpla privind taxa auto a fost depusa in Parlement, dupa ce motiunea a fost depusa la Camera Deputatilor abia la a doua incercare. Emil Boc si-a exprimat nemultumirea pentru faptul ca motiunea a fost respinsa, initial, din motive procedurale, deputatii democrat-liberali nerespectand pasii prevazuti in regulamentul Legislativului. Emil Boc spera ca acesta a fost un incident izolat.

In ceea ce priveste votul uninominal, liderul democrat-liberal a anuntat, din nou, ca formatiunea sa nu va participa la negocieri, dar va vota orice formula de vot uninominal negociata de PSD si PNL, motivand ca orice formula ar fi mai buna decat cea dupa care sunt alesi, in prezent, senatorii si deputatii.