​Viorica Dăncilă i-a cerut președintelui Iohannis, printr-o scrisoare deschisă publicată pe Facebook, să numească un ministru interimar la Interne, precizând că îi va transmite șefului statului, în zilele următoare, „o serie de propuneri pentru această funcție”.

Foto:

„Fac către dumneavoastră, domnule președinte, un apel ferm pentru numirea unui ministru interimar la Ministerul Afacerilor Interne, ca să putem continua reformele începute și lupta împotriva criminalității, ca să putem combate acest flagel, ca parte a datoriei noastre față de țară. Ministerul de Interne este fără un titular tocmai acum, când oamenii ne cer cu disperare să facem ceva concret pentru siguranța copiilor acestei țări. Sunt mamă și nu am cum să rămân indiferentă în fața acestui apel”, a scris Dăncilă pe Facebook.

Premierul îi reproșează președintelui ca a ales să fie „candidatul PNL înainte de a fi șeful statului”, susținând că atunci când apar blocaje „în domenii precum siguranța cetățeanului, vedem întâmplându-se adevărate tragedii”.

„Nu uitați să fiți om înainte de toate, domnule președinte! Nu cultivați între români sentimentul de frică pentru siguranța lor și a celor dragi! Nu permiteți ca oamenii să își piardă încrederea în autorități și în instituțiile statului! Nu ignorați aceste drame și nu uitați de poporul român! Aștept cu preocupare un răspuns din partea dumneavoastră”, își încheie Dăncilă scrisoarea deschisă, publicată pe Facebook.