ALDE a decis în Biroul Politic Executiv de luni excluderea membrilor care nu și-au depus demisiile din funcțiile deținute în aparatul de lucru al Guvernului, ca urmare a deciziei partidului de retragere din Executiv. Aceștia sunt doi secretari de stat, doi subsecretari de stat și directorul RoAid, precizează Mediafax.

Tariceanu Foto: AGERPRES

"Cei care, în baza deciziei Delegației Permanente de a ne retrage de la guvernare nu și-au depus demisiile din funcțiile de secretar de stat, și-au pierdut calitatea de membri", a declarat, la finalul ședinței Biroului Politic Executiv al ALDE, liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE a transmis lista celor care și-au pierdut calitatea de membru ALDE ca urmare a nerespectării deciziei Delegației Permanente din 26 august privind denunțarea protocolului cu PSD și ieșirea de la guvernare:

1) Nicolae Nasta, secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale

2) Teiu Păunescu, secretar de stat în Ministerul Muncii

3) Cătălin Harnagea, director general ROAID (Agenția de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare - RoAid)

4) Ilișoi Octavian, vicepreședintele ANSVSA cu rang de subsecretar de stat

5) Liliana Mincă, vicepreședintele ANPC cu rang de subsecretar de stat.

ALDE a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu, după ce a fost ales președinte al Senatului, la propunerea PSD. Totodată, au mai fost excluși Ion Cupă, Alexandru Băișanu și Grațiela Gavrilescu, care au acceptat să fie propuși miniștri în Cabinetul Dăncilă, după ieșirea ALDE de la guvernare.