Senatorii Teodor Meleșcanu, Daniel Zamfir și Ionuț Sibinescu au anunțat luni, în plen, că se afiliază grupului PSD. La Camera Deputaților alți 4 parlamentari urmează să părăsească partidul lui Tăriceanu, susțin surse din interiorul ALDE pentru HotNews.ro. De altfel, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că 10 deputați ALDE se vor alătura grupului Pro România condus de Victor Ponta. De precizat este că la Camera Deputaților există oficial 14 parlamentari ALDE și doar 10 vor să activeze în grupul lui Ponta.

Tăriceanu si MelescanuFoto: AGERPRES

„Urmare a desființării grupului ALDE de la Senat, voi activa în PSD, dar mă consider membru ALDE.”, a anunțat Meleșcanu la ședința de luni a plenului Senatului.â

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că în prezent partidul mai are 20 de parlamentari, mai exact 14 la Camera Deputaților și 6 la Senat.

"20 de parlamentari au semnat moțiunea împotriva PSD dar 5 dintre acestia nu vor vota alături de opoziție. Încă patru deputați urmează să părăsească partidul. O parte refuză să se asocieze cu Ponta, alții vor merge la PSD", au explicat surse din partid pentru HotNews.ro.

ALDE a pierdut în ultima perioadă 8 parlamentari. Conducerea ALDE, la propunerea lui Tăriceanu i-a exclus pe Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, cei care au acceptat funcţii în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

De asemenea, senatorii Daniel Zamfir și Ionuț Sibinescu și deputații Mihai Niță și Marian Cucșa au părăsit partidul.