Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu acuză guvernul PSD de incompetență, susținând că lucrările la Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, intitulată și Autostrada Unirii, nu au început nici acum, deși au trecut 10 luni de la promulgarea legii pentru demararea proiectului rutier, scrie Mediafax.

Laurentiu LeoreanuFoto: Facebook - Laurentiu Leoreanu

„Alt eșec major pentru Dăncilă – lucrările la Autostrada Unirii nu au început nici până acum. Guvernul PSD n-a depășit faza birocrației, deși au trecut 10 luni de la promulgarea legii. A trecut aproape un an de când președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind Autostrada Unirii care obligă Guvernul să demareze proiectul rutier. Ce a făcut ministrul Transporturilor în acest timp? A stat în birou și a (re)făcut studii de fezabilitate pe hârtie. Atât! Legea prevede ca autostrada de circa 320 de km să fie realizată până la granița cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut, Guvernul să asigure finanțare predictibilă, an de an, iar procedurile să demareze în termen de 30 de zile de la promulgare (noiembrie 2018)”, a transmis Laurențiu Leoreanu, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Vicepreședintele PNL susține că proiectul nu a depășit faza de birocrație, deși au trecut 10 luni de la promulgarea legii.

„Ce a făcut, concret, ministrul Răzvan Cuc timp de 10 luni pentru proiectul rutier atât de așteptat în Moldova? A încheiat un contract pentru un nou studiu de fezabilitate privind tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț. Pentru tronsonul Târgu Mureş – Ditrău – Tîrgu Neamţ a fost semnat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate, iar pentru tronsonul Tîrgu Neamţ – Iaşi sunt încă în evaluare cele patru oferte depuse. Tronsonul Iaşi – Ungheni abia a fost scos la licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Pe scurt, Autostrada Unirii n-a depășit faza birocrației, deși au trecut 10 luni de la promulgarea legii”, a subliniat Leoreanu.

Liberalul spune că Viorica Dăncilă că a pierdut legitimitatea poporului, însă aceasta se plânge că președintele Klaus Iohannis blochează Guvernul.

„Premierul Viorica Dăncilă a pierdut legitimitatea poporului după alegerile europarlamentare, a pierdut majoritatea parlamentară, a pierdut încrederea partenerilor europeni, refuză să vină pentru un vot de validare în Parlament, dar se plânge că președintele Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului. Atacul premierul la adresa președintelui e cu atât mai ridicol în contextul în care ministerele care au titulari sunt modele de incompetență. Un caz concret: Ministerul Transporturilor, condus de Răzvan Cuc, care ignoră Legea adoptată de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis în urmă cu aproape un an privind construcția Autostrăzii Iași- Târgu Mureș, singura șansă prin care Estul subdezvoltat al României – incluzând și Republica Moldova - ar putea fi conectat la Vestul aflat în plină expansiune economică”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.