Premierul Viorica Dăncilă a plecat duminică dimineață spre SUA cu o cursă de linie. În Statele Unite Dăncilă ar urma să aibă întâlniri cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, dar și cu reprezentanții unor comunități evreiești, transmite Mediafax. Din delegația premierului Dăncilă fac parte ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, ministrul Apărării Gabriel Leș, ministrul Sănătății Sorina Pintea, ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu, dar și consilierul personal, Anton Pisaroglu.

Dancila si TeodoroviciFoto: Captura video

Surse politice au declarat pentru Mediafax că programul Vioricăi Dăncilă prevedeîntâlniri cu vicepreședintele Mike Pence, cu secretarul Energiei, Rick Perry, dar și cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey. Deplasarea premierului de la New York la Washington, pentru întâlnirea cu vicepreședintele SUA Mike Pence, ar urma să aibă loc cu trenul.

Întâlnirile cu reprezentanții comunității evreiești încep cu Ezra Friedlander, președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel, apoi Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu David Harris, președintele Consiliul de Administrație al American Jewish Committee, va participa la ”Gala Cină” oferită de Arthur Schneier și liderii Congresului American Evreiesc și ai Congresului Evreiesc Mondial.

Viorica Dăncilă se va mai întâlni și cu Amina Mohammed, secretarul general adjunct al ONU, precum și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale.

Premierul ar urma participe și la o reuniune a Camerei de Comerț Româno – Americane (RACC), condusă de Mark Meyer, la conferința ”Oportunități pentru investițiile americane în România”.