Ludovic Orban a declarat sâmbătă, că din Oltenia, PNL a dat personalități precum fostul premier interbelic Ion G. Duca, îar PSD a promovat o ”lungă listă de otrepe” precum Eugen Nicolicea, Olguța Vasilescu, Fifor sau Vâlcov.

Ludovic Orban la CraiovaFoto: captura facebook

”Din Oltenia, Partidul Național Liberal a dat o personalitate enormă, care nu făcea parte din familia Brătianu și care prin munca lui a reușit să devină Prim-Ministru al României, un om renumit pentru modestie, pentru hărnicie și pentru devotamentul față de interesul cetățenilor, evident, este vorba de Ion Gheorghe Duca”, a spus Orban la Adunarea Regională a organizațiilor PNL (Sud – Vest- Oltenia), ținută la Craiova.

”Pe cine a dat PSD până astăzi din Oltenia? Pe Nicolicea din Mehedinți, chiar dacă și-a căutat azil politic, acum în Buzău, pe Olguța și pe Manda niște reprezentanți care, practic, nu sunt cu adevărat reprezentanții Olteniei. Pe Duicu tot de la Mehedinți, pe Fifor, pe Vâlcov și lunga listă a otrepelor, care au fost ridicate de PSD pe spinarea minciunilor și nenorocirilor pe care le-au adus pentru Oltenia este nelimitată”, a declarat liderul liberal în discursul ținut înainte cel al președintelui Klaus Iohannis.

”Este momentul ca Partidul Național Liberal să câștige în Oltenia. Așa cum, acum 4-5 luni de zile, în afară de președintele Klaus Iohannis și de o mână de liberali, aproape nimeni nu credea în victoria Partidului Național Liberal și astăzi vă spun, putem câștiga alegerile prezidențiale în toate județele din Oltenia. Vâlcea a dat tonul victoriei la europarlamentare, câștigând cu peste 30% și îi felicit. Am încredere în Olt, în Dolj, în Mehedinți și în Gorj. Aveți capacitatea de a câștiga alegerile, stă doar în puterea muncii fiecăruia dintre noi și în capacitatea de a spune adevărul despre ceea ce vrem să facem bun pentru România, președintele Klaus Iohannis și Partidul Național Liberal”, a adăugat Ludovic Orban.