Kelemen Hunor, candidatul UDMR la alegerile prezidențiale și Mircea Diaconu, sprijinit de ALDE și Pro România, vor depune sâmbătă, la Biroul Electoral Central, semnăturile necesare pentru a intra în cursa pentru Cotroceni. Până acum și-au depus candidaturile Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna și Theodor Paleologu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune candidaturile la Biroul Electoral Central până duminică, 22 septembrie, ora 24.00, ei având nevoie de minim 200.000 de semnături.

Luni, Victor Ponta a declarat că ProRomânia strânsese deja aproape 250.000 de semnături pentru candidatura lui Mircea Diaconu la prezidențiale, la acestea urmând să se adauge cele adunate de ALDE și de susținătorii fostului actor.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus vineri că ar fi ”minunat” să intre în al doilea tur împreună cu Theodor Paleologu și că viziunea sa este pentru toți românii, nu doar pentru maghiari: ”aţi încercat cu români, nu eraţi mulţumiţi, aţi încercat şi cu Iohannis... văd că există o oarecare nemulţumire, putem să continuăm pe acest drum, încercaţi şi cu mine şi veţi vedea că va fi mult mai bine decât cu oricare dintre aceşti preşedinţi de până acum".

Potrivit declarațiilor candidaților care s-au înscris până acum la BEC, Klaus Iohannis a strâns 2,2 milioane de semnături, Viorica Dăncilă aproape 1,5 milioane, Dan Barna aproape 400.000, iar Theodor Paleologu 360.000 de semnături.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în 10 noiembrie, iar al doilea tur în 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale pe parcursul a trei zile, între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur - între 22 şi 24 noiembrie.