Klaus Iohannis i-a răspuns contracandidatului său Dan Barna, susținând că a fost „un fel de pompier atomic” care a reușit să prevină ca România să se prăbușească. Șeful statului a adăugat că PSD „a fost o catastrofă pentru România”. Klaus Iohannis și-a depus candidatura pentru al doilea mandat la Cotroceni, având 2,2 milioane de semnături de susținere.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am fost un pompier atomic care a prevenit să se prăbușească România. (...) Fără mine și prezența mea PSD-ul ar fi reușit să distrugă justiția din România și ar fi fost o catastrofă”, a spus Iohannis.

Reacția șefului statului vine după ce prezidențiabilul USR-PLUS, Dan Barna, a declarat că actualul președinte a fost un pompier și, „dacă era un gospodar mai atent poate nu se ajungea să luăm foc de atâtea ori”.

Klaus Iohannis a precizat că a reușit „prin mijloacele constituționale să previn foarte multe din stricăciunile planificate de PSD” care „trebuie îndepărtat de la putereprin mijloace democratice și constituționale, nu altfel”.

„PSD a fost o catostrofă pentru România”, a mai spus șeful statului, adăugând că împreună cu un guvern pro-european care se va constitui în jurul PNL va începe reconstrucția.

Șeful statului a venit la Biroul Electoral Central alături de Ludovic Orban. El a fost întâmpinat de câteva zeci de susținători care l-au aplaudat și i-au scandat numele.

„Sunt foarte bucuros că pot să vă anunț că mi-am depus candidatura pentru un nou mandat. Am depus peste 2,2 milioane de semnături. E un număr imens și mă bucură foarte mult. Sunt foarte bucuros că s-a reușit această acțiune de strângere de semnături prin și cu sprijinul PNL. Este un moment important și cred că e bine să explic și de ce doresc să candidez pentru încă un mandat. Toată lumea în aceste zile își declară cele mai bune intenții și cred că e momentul să pun ce mă motivează. Este o perioadă complicată pentru România și e nevoie de o muncă imensă pentru a repara ce a stricat PSD în ultimii 3 ani”, a spus Iohannis, imediat după depunerea candidaturii.