Marian Cucșa a anunțat că, în cadrul ședinței BPC al ALDE, a fost demis de la șefia organizației ALDE Timiș. Acesta a precizat că practic a fost demis din funcția de președinte de filială al unui partid care nu va mai exista, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În cadrul ședinței BPC ALDE de ieri (miercuri - n.r.), am fost schimbat din funcția de președinte al filialei ALDE Timiș fără a se ține cont de votul celor peste 700 de delegați care au fost prezenți la conferința de alegeri a ALDE Timiș, delegați care mi-au încredințat votul pentru a fi președintele filialei Timiș”, a scris Marian Cucșa, joi, pe Facebook.

Acesta a adăugat că va continua să lupte pentru stoparea abuzurilor în ALDE și pentru relansarea proiectului liberal ale cărui baze le-a pus în anul 2014.

„Cu toate acestea vreau să le mulțumesc încă o dată pentru toată susținerea și să îi asigur atât pe colegii din Timiș cât și pe cei din toată țara că voi lupta pentru: -stoparea abuzurilor din ALDE; -relansarea proiectului liberal al cărei baze le-am pus în 2014”, a explicat deputatul.

El a mai spus că cei din conducerea centrală a ALDE sunt interesați doar de binele personal, nicidecum al partidului sau al românilor, cum ar fi fost normal.

„Dezamăgirea mea și a multor colegi este că actuala conducere de la nivel central s-a dovedit a fi interesată doar de binele personal, nicidecum de cel al construcției politice sau de bunul trai al românilor, așa cum era normal. Prin comportamentul laș și ascunderea scrisorii prin care ALDE este înștiințată că nu mai are voie să folosească denumirea și sigla, este foarte clar că cei din conducere au bine conturat planul de distrugere a ALDE și îngroparea în Pro România”, a completat Cucșa.

„Practic, am fost demis din funcția de președinte de filială al unui partid care nu va mai exista... Cu toate acestea, construcția liberală are resurse și energie să renască Prin Noi Înșine!”, a conchis Cucșa.

Camera Deputaților a luat act, în ședința de miercuri, de demisiile din grupul ALDE a deputaților Grațiela Gavrilescu, Marian Cucșa, Ion Cupă, Mihai Niță și Alexandru Băișanu. Astfel, grupul deputaților ALDE s-a desființat.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE va solicita înființarea unui grup mixt și la Camera Deputaților, alături de Pro România, la fel ca la Senat.

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis, vinerea trecută, validarea excluderii lui Teodor Meleșcanu și celor trei membri ai partidului care au acceptat să fie propuși miniștri în Guvern.

Alexandru Băișanu, Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Teodor Meleșcanu au anunțat că vor contesta în instanță decizia excluderii din ALDE.