Călin Popescu Tăriceanu a scris, joi, pe Facebook, că nu există nicio solicitare oficială din partea conducerii ALDE Europa prin care formațiunea sa este înștiințată că nu mai are voie să folosească numele și sigla partidului. ”Sigla și denumirea ALDE România sunt mărci înregistrate la OSIM, dar este normal ca în momentul în care ALDE România a ales să părăsească grupul ALDE Europa să se pună problema unei identități proprii care să păstreze linia liberală a partidului și să evite orice confuzie”, a scris Tăriceanu.

Tariceanu Foto: AGERPRES

Tăriceanu a acuzat că afirmațiile lui Marian Cucșa, fost membru ALDE, potrivit căruia ALDE Party a trimis în urmă cu trei luni o scrisoare către partidul lui Tăriceanu în care înștiințează ALDE că nu mai are voie să folosească numele și sigla partidului, că sunt ”zvonuri false aruncate”, în încercarea de a-și justifica trădarea.

”Nu există nicio solicitare oficială din partea conducerii ALDE Europa cu privire la acest aspect. Într-un schimb de mesaje pe care l-am avut cu președintele ALDE Europa am convenit ca problema numelui să fie soluționată pe cale amiabilă. Având în vedere realitatea politică de după decizia dezafilierii, este normal să fie nevoie de o clarificare în privința numelui”, a scris șeful ALDE.

Potrivit lui Tăriceanu, nu există un termen până la care trebuie făcută această schimbare așa că partidul poate participa la următoarele alegeri, locale și parlamentare din 2020, cu actuala siglă și actuala denumire.

El a adăugat că există un război împotriva ALDE, prin care se încearcă destructurarea partidului.

„Avem de a face cu un război împotriva ALDE, cu o încercare de destructurare a partidului, iar cei care sunt în spatele acestei acțiuni folosesc inclusiv dezinformări ca să-și îndeplinească scopul. Îi îndemn pe cei care au ales să părăsească partidul și să accepte firimituri de ciolan de la dna Dăncilă&Co să nu-și mai îmbrace trădarea în motivații ideologice pentru că nu păcălesc pe nimeni. Trădarea rămâne trădare indiferent cu cât parfum o dai”, a conchis Tăriceanu.