Președintele PNL Ludovic Orban a precizat că votul din COREPER pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european este o mare victorie pentru România cu atât mai mult cu cât guvernul și PSD s-au opus.

Ludovic Orban în studioul HotNews.ro Foto: Hotnews

“Am reușit! Laura Codruța Kovesi, desemnată oficial Procuror șef european, în urma votului din COREPER. Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Președintele Klaus Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruța Kövesi. Partidul Naţional Liberal, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influență pentru a obține acest rezultat, reușind să determine schimbări de poziții în rândul țărilor care inițial nu au votat în favoarea Laurei Codruța Kovesi”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că victoria este cu atât mai importantă cu cât guvernul și PSD s-au opus. ”Este un succes cu atât mai important, în condițiile în care Guvernul Dăncilă a militat împotriva candidatului român printr-o campanie agresivă și toxică de fake-news. În același timp, este o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă din partea statelor europene. Mesajul transmis Guvernului PSD este că pozițiile pe care le adoptă nu sunt luate în seamă, nu sunt în concordanță cu abordările europene. Actualul Guvern este căzut în irelevanță și nu poate obține nimic bun pentru România.”, a mai spus Orban.