Ludovic Orban a declarat că PNL a reușit să obțină susținerea în Parlamentul European a Laurei Codruța Kovesi, candidată la șefia Parchetului UE, în ciuda campaniei agresive a PSD și Guvernului. El a precizat că joi se va pronunța Consiliul UE asupra candidaturii lui Kovesi, potrivit Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: Hotnews

„Mâine (joi - n.r.) este o zi decisivă. Consiliul Uniunii Europene se va pronunța asupra candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Sunt convins că eforturile diplomatice ale președintelui Klaus Iohannis și ale Partidului Național Liberal vor da roade și că un român va conduce această importantă instituție europeană”, a scris Ludovic Orban, miercuri, pe Facebook.

Acesta a adăugat că un succes al candidatului român la șefia Parchetului European este un succes al României.

„În ciuda campaniei agresive dusă de PSD și de guvernul Dăncilă împotrivă unui român aflat în competiție cu candidați ai unor țări puternice, noi am reușit să obținem susținerea Parlamentului European pentru candidatul român ( după ce Consiliul votase pentru candidatul francez ), să menținem această susținere și după alegerile europene, să accelerăm formarea comisiei de negociere și să convingem mai mulți parteneri din PPE ( și nu numai ) să își modifice poziția și să susțină candidatura doamnei Kovesi. Un succes al candidatului român este un succes al României”, a completat liderul PNL.

Preșdintele liberal a precizat că Guvernul Dăncilă a dus „o campanie mizerabilă” contra Laurei Codruța Kovesi.

„P.S. Sunt șocat de declarațiile unui parlamentar european român ( "nu spui cine" ), erijat în purtător de cuvânt sui-generis al guvernului, care încearcă să o scoată basma curată pe Dăncilă, după ce aceasta a condus luni de zile o campanie mizerabilă contra lui Kovesi, susținând, nici mai mult nici mai puțin, că, de fapt, guvernul Dăncilă sprijină candidatul român ( ceea ce, după umilele mele informații, reprezintă o minciună gogonată ). Necunoscute sunt cărările...”, a conchis Orban.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-șef DNA.