Premierul Viorica Dăncilă nu se grăbește să vină în Parlament să ceară un vot de încredere pentru remaniere, înainte ca senatorii și deputații să voteze moțiunea de cenzură, au declarat pentru HotNews.ro surse social-democrate. Decizia s-a luat în Comitetul Executiv al PSD, întrunit după decizia CCR privind miniștrii interimari.

Viorica Dăncila, în ParlamentFoto: Guvernul Romaniei

”Am văzut în spațiul public faptul că CCR ne obligă să mergem în Parlament. Nu am văzut acest lucru precizat de CCR, dar vom merge în Parlament, nu când ne spun alții, ci în cele 45 de zile pe care le avem la dispoziție. Vom merge în Parlament pentru remaniere. Nu am stabilit data”, a declarat Dăncilă, după încheierea CEx, care a spus că așteaptă moțiunea opoziției.

Potrivit surselor HotNews, social-democrații au decis ca parlamentarii partidului să participe la dezbaterea moțiunii de cenzură, dar să nu participe la vot.

Dăncilă a subliniat, după CEx, că are ”convingerea că vor fi mulți oameni responsabili care nu vor vota moțiunea”.

Premierul a mai spus că persoanele nominalizate pentru portofoliile ALDE vor rămâne aceleași.

”Categoric da, persoanele pe care le-am nominalizat pentru portofoliile alde, rămân aceleași. Acești oameni au avut încredere în programul de guvernare, sunt oameni responsabili. Vrem să avem o relație serioasă corectă. Am propus colegilor de la alde care sprijină guvernul să avem o înțelegere să mergem pe o listă comună la alegerile parlamentare”, a spus Dăncilă, care a adăugat că Birchall a fost revocată de la Ministerul Justiției și că și-ar dori un independent la acest minister.

Potrivit surselor HotNews, în CEx, Viorica Dăncilă a promis că nu va da ordonanță de urgență pentru desființarea Secției Speciale, însă la finalul ședinței, aceasta a repetat că Guvernul României nu vrea să se implice în justiție.

”Eu cred că toate problemele care țin de justiție trebuiesc rezolvate de magistrați, sunt cei mai în măsură, trebuie să găsească consens, deciziile să vină în urma consensului găsit de magistrați . GRECO are mai multe puncte. GRECO a cerut și în state precum Olanda, Germania, a avut mai multe solicitări. Noi analizăm fiecare punct din raportul GRECO. Considerăm că trebuie să existe consens între magistrați și politicul nu mai trebuie să intervină în justiție”, a declarat Dăncilă.

În cadrul CEx, Liviu Alexa, care deține site-ul Ziar de Cluj, a fost numit șef interimar la PSD Cluj, iar Ionuț Vulpescu a fost nominalizat pentru a fi președinte interimar al Consiliului Național.

”La Consiliul Național am nominalizat președinte interimar pe Ionuț Vulpescu. Un alt subiect pe care l-am abordat a fost legat de organizațiile în teritoriu. Am numit la PSD Cluj un alt președinte interimar, pe Liviu Alexa și sperăm ca la Cluj să fie mult mai bun decât a fost acum”, a declarat Viorica Dăncilă.