Grupul PPE din Parlamentul European a decis că eurodeputatul Siegfried Mureșan, ca vicepreședinte, va coordona activitatea grupului în domeniile buget, dezvoltare regională, agricultură și control bugetar.

Siegfried MuresanFoto: Hotnews

”Este exact ceea ce mi-am dorit deoarece acestea sunt domeniile cele mai importante pentru România”, a scris pe Facebook Siegfried Mureșan.

Potrivit acestuia, în Comisia pentru bugete se decide câte fonduri europene primește România, în ansamblu, în Comisia pentru agricultură se decide exact în ce condiții vor ajunge aceste fonduri europene la fermierii români, în Comisia pentru dezvoltare regională se decide cum vor fi folosiți acești bani în România pentru construcția de autostrăzi, pentru modernizarea liniilor de cale ferată, pentru reabilitarea termică a blocurilor sau pentru conectarea localităților la gaze.

În ceea ce privește Comisia pentru control bugetar, aceasta se asigură că fondurile europene sunt folosite corect, că ele ajung la oamenii cinstiți, fără fraude și alte nereguli.

Mureșan a sus că va lucra cu europarlamentari ai PNL - Partidul Naţional Liberal din aceste comisii: cu Mircea Hava, la buget și dezvoltare regională, cu Daniel Buda la dezvoltare regională și agricultură, cu Dan Ştefan Motreanu la agricultură și cu Marian-Jean Marinescu la control bugetar.