Președintele USR București, Roxana Wring, a demisionat marți de la șefia organizației. Decizia a fost luată după ce Nicușor Dan a anunțat că se înscrie în cursa internă a USR pentru a fi desemnat candidatul partidului la Primăria București, deși nu mai face parte din partid. La șefia organizației rămâne vicepreședintele USR București Florin Cobzac.

Roxana Wring Foto: Arhiva personala

Roxana Wring a declarat pentru HotNews.ro că oricum urmează alegeri pentru șefia organizației și nu dorea să mai candideze. Aceasta rămâne în USR și în funcția de consilier general.

”Am demisionat din funcția de președinte USR București. Rămân simplu membru USR, rămân consilier municipal și îmi voi dedica mai mult timp Capitalei și proiectelor pentru acest oraș. Am luat această decizie pentru că eu consider că Biroul Municipal trebuie să își înnoiască legitimitatea. Urmează decizii importante pentru filiala USR București și nu cred că putem stabili un parcurs pentru 2020 pe baza legitimității și a votului intern din 2017. Între timp, partidul s-a schimbat mult, avem foarte mulți membri noi, avem un cu totul alt context politic. Oricare ar fi deciziile filialei, ele trebuie să fie susținute de o majoritate solidă, iar acest lucru nu poate fi garantat decât dacă vom avea alegeri interne în cel mai scurt timp”, a declarat Roxana Wring pentru HotNews.ro.

În ceea ce privește înscrierea lui Nicușor Dan în cursa internă a USR pentru a fi desemnat candidatul partidului la Primăria București, Roxana Wring este de părere că dreapta trebuie să aibă un singur candidat, iar pentru alegerea lui trebuie organizate alegeri deschise de tip primaries, la care să poată participa toți candidații opoziției.

”În privința candidaturii pentru București, cred, așa cum am mai spus, că cea mai bună soluție este ca Opoziția să aibă un singur candidat. Nici eu, nici Nicușor Dan și nici Vlad Voiculescu nu avem vreun dubiu aici. Întrebarea este însă cum facem să desemnăm acest candidat. Consider că soluția optimă ar fi să organizăm alegeri deschise de tip primaries, la care să poată participa toți candidații opoziției. Ar fi bine să dăm șansa cât mai multor bucureșteni să-și exprime susținerea pentru unul sau altul dintre candidați și doar pe baza unei astfel de competiții să luăm o decizie. În privința candidaturii lui Nicușor Dan în competiția internă organizată de USR, urmează ca Biroul Municipal să anunțe o decizie atunci când ea va fi luată. Deocamdată înțeleg că nu s-a ajuns la o concluzie”, a mai spus Roxana Wring.