Un nou scandal la Senat a blocat luni lucrările plenului. După ce grupul ALDE de la Senat s-a desființat, Călin Popescu Tăriceanu a cerut în plen înființarea unui nou grup mixt „Democrația” format din senatori neafiliați ex-ALDE și ex-PSD, însă PSD și Teodor Meleșcanu amână o decizie în acest sens. Războiul între PSD-ALDE continuă și la Camera Deputaților.

HotNews.roFoto: Hotnews

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că în urma afilierii la grupul ALDE din Senat a membrilor Pro România Adrian Ţuţuianu, Vasile Ilea şi Nicolae Marin, a depus o solicitare la conducerea Senatului pentru înființarea unui grup parlamentar mixt, care să poarte denumirea „Democraţia”.

Solicitarea lui Tăriceanu a fost refuzată de PSD, care a cerut un punct de vedere al comisiei de regulament. Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, i-a răspuns lui Tăriceanu că în Biroul Permanent s-a decis ca înființarea grupului să fie analizată în comisia de regulament.

În replică senatorul ALDE Dorin Bădulescu a declarat de la tribună că este un „abuz” prin refuzul de a se lua act de înființarea grupului întrucât regulamentul Senatului nu vorbește de aprobări, ci doar de un anunț în plen.

Solicitarea lui Tăriceanu a fost amânată până când comisia de regulament va lua o decizie în acest sens.