Liderii USR din Parlament vor „urgentarea depunerii moțiunii de cenzură” anunțată de PNL, deputatul Stelian Ion anunțând luni că i-a invitat la o discuție pe liderii grupurilor parlamentare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dorim prin aceasta să-i punem pe colegii din ALDE și Pro România în postura de a-și exprima în mod clar opțiunea cu privire la semnarea și susținerea moțiunii de cenzură", declarat Ion.

Demersul liderilor USR vine în contextul în care liberalii, care sunt inițiatorii moțiunii de cenzură, au angajat negocieri cu ALDE și Pro România care au anunțat deja că, în principiu, ar fi dispuși să semneze și să voteze moțiunea de cenzură.

„Toate acțiunile sunt în conformitate cu calendarul anunțat public. Există un text al moțiunii convenit cu liderii USR, PMP și UDMR. Ne menținem această condiție să atragem pe toți parlamentarii care nu susțin guvernul. Vom avea întâlniri cu toți contribuabilii la această moțiune”, a declarat, luni, președintele PNL, Ludovic Orban.

PNL va avea întâlniri în această săptămână cu ALDE și Pro România, intenționând să depună moțiunea de cenzură în jurul datei de 23 septembrie.