Teodor Meleşcanu, ajuns șef al Senatului cu sprijinul PSD și exclus din partid de către Călin Popescu Tăriceanu, spune că va depune luni acţiunea în instanță prin care contestă decizia de înlăturare a sa din partid.

Teodor MelescanuFoto: Agerpres

"În cursul zilei de astăzi va fi prezentată acțiunea în instanță”, a afirmat Meleșcanu, luni, întrebat despre acțiunea în instanță anunțată după excluderea sa din ALDE.

De asemenea, el a spus că se va supune deciziei Curții Constituționale, dacă PNL și Călin Popescu Tăriceanu vor contesta numirea sa în funcția de președinte al Senatului.

"Vă spun foarte direct că asemenea lucruri nu se rezolvă aici, vom găsi modalitățile de rezolvare în altă parte. Nu la un alt partid, ci oriunde există justiție. Dacă se ajunge la Curte, ne supunem Curții Constituționale, care are dreptul să decidă”, a spus Meleșcanu, întrebat despre sesizările PNL și ale lui Călin Popescu Tăriceanu la CCR, potrivit Mediafax.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri, în plenul Senatului, că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinţează şi "se configurează" un grup mixt.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act, potrivit Statutului partidului, de pierderea calităţii de membru de către Teodor Meleşcanu și de către cei 3 parlamentari ALDE propuși miniștri de Viorica Dăncilă - Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu.

Meleşcanu a anunţat că îşi va "căuta dreptatea în justiţie" pentru excluderea din ALDE, considerând că această decizie este neconstituţională şi ilegală.