​Social-democrații nu se grăbesc să o trimită pe Viorica Dăncilă în Parlament pentru un vot de încredere, așa cum cer opoziția și președintele Klaus Iohannis. Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, a declarat că se așteaptă mai întâi o decizie a Curții Constituționale(CCR) privind numirea ministrilor interimari. ​UPDATE Surse social democrate au declarat penru HotNews.ro că liderii partidului se vor reuni în ședința Comitetului Executiv, miercuri după-amiază, pentru a decide strategia pe următoarea perioadă.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În primul rând, așteptăm peste două zile să vedem cu privire la numirea miniștrilor interimari ce părere are Curtea Constituțională. Este aceea care are în final ultimul cuvânt în această dispută. Noi suntem convinși că ne va da dreptate și că imediat, domnul președinte Iohannis va trebui să accepte cele trei numiri de miniștri interimari. Imediat după aceea, cu siguranță, la nivelul unui Comitet Executiv al PSD vom stabili pașii următori”, a declarat Steriu, la RFI.

Liderul PSD a susțunut, totodată, „sunt foarte mulți parlamentari de la ALDE, care deja și-au declarat intenția de a vota alături de noi mai departe”. „Așteptăm în această săptămână și în ALDE să se liniștească apele și să aleagă drumul pe care vor să meargă”, a mai spus el.